top of page

Gastenverblijf L’ORIGANE

 

 

Welkom in L’Origane

 

Schitterend gelegen bovenop een heuvel omgeven door bos en badend in het groen tussen olijfbomen en cipressen, gastenverblijf L’Origane verwelkomt u op een unieke locatie !

Hoewel je je hier volop in de bergen waant, is het toch maar een kleine 40 minuten rijden naar het centrum van de stad Nice.
We bevinden ons hier in volle natuur en toch maar op nauwelijks 4 kilometer van het prachtige dorp L’Escarène, in het hart van het Pays de Paillons, in het hinterland van Nice.

Carole en Eric Ciavaldini maakten van deze oude herdershut een warm en comfortabel landhuis. Voorheen was de rust en de charme van beide kamers enkel voorbehouden voor vrienden. Maar nu kan iedereen hier genieten van het rustgevende uitzicht over de romeinse dakpannen, en verder, op de beboste heuvels rondom.

U kan zalig nietsdoen bij het zwembad of genieten van onze mooie vijver die helemaal omgeven is door vegetatie. Rustig zonnebaden of liggen soezen in een hangmat in de schaduw van olijfbomen. 

 

 

De kamers

 

Geniet van de rust van deze twee aan elkaar grenzende kamers, de charme van de antieke meubels, het zicht op de oude romeinse dakpannen en verder ook op het zicht van de beboste heuvels van het hinterland van Nice rondomrond.


Kamer “La Félice”
3 personen

1 dubbel bed (160) + 1 éénpersoonsbed (90)

Grote badkamer naast de kamer ( naast de deur in de gang), douche, wastafel, WC, raam met zicht op het zuiden.

 

Kamer “La Rêveuse”


2 personen

2 mogelijke schikkingen : 2 éénpersoonsbedden (90) of 1 dubbel bed (180)
En suite : douche, wastafel, WC, met een klein venster dat uitkijkt op de tuin.

 

Tarief : PAGE INFOS PRATIQUES/TARIFS

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

WAT TE DOEN in L’Origane

 

Enkele ideeën voor activiteiten…

 

-  Geniet van het zwembad

In de zomer kan u een verfrissende duik nemen in het zwembad van L’Origane, een dutje doen in de schaduw van olijfbomen of een zonnebad nemen op een ligstoel.

 

- Ga wandelen in de bergen

De omgeving van L’Origane biedt u legio mogelijkheden voor allerhande wandeltochten. Je kan ook uitstappen doen met de wagen, moto en voor de hele sportievelingen ook met de fiets (L’Origane bevindt zich op een hoogte van 650m). Paardrijden kan ook (er is een paardenmanège vlakbij).

 

- Kom snuisteren in onze boeken

L’Origane stelt een rijk gestoffeerde bibliotheek ter uwer beschikking. Klassieke - of meer actuele literatuur, detectives of historische romans, filosofie, schilderkunst, muziek, reizen, kookboeken…, er is voor elk wat wils.

 

 

Te bezoeken in de omgeving

 

het dorp L’Escarène (met haar barokke kerk)

De villages perchés uit het hinterland van Nice (Lucéram, Touët-de-L’Escarène, Berre-les-Alpes, Coaraze, Peille, Peillon…)

Het Parc du Mercantour en de Vallée des Merveilles (prehistorische rotsschilderingen)

De Côte d’Azur (Nice, Cannes, Antibes, Villefranche s/mer, Eze…)

Het prinsdom Monaco

De regio Ligurie (Italie) : Vintimille, San Remo, Bordighera...

 

 

 

 

 

 

 

fullsizeoutput_1655.jpeg
CHAMBRE_LA_FÉLICE.jpg
_S8A2451.jpg
P1040463.JPG
award.png
note cybevasion.jpeg
AWARD BOOKING 2018.png
bottom of page